romania-steag-fata-copil_micCand ma gandesc la copilul meu in ziua de 1 decembrie, inevitabil imi ridic intrebari despre ce va face cand va creste mare si ce aport va aduce tarii in care traieste. Ma intreb daca va vrea sa ramana in tara sau va vrea sa plece, daca va fi angajat sau va avea propria afacere, daca ii va placea sa fi voluntar sau nu.

Imi aduc aminte de mine cand eram mica si imi doream sa ajung ba printesa, ba medic, ba actrita si, evident, am ajuns sa fac cu totul altceva. Desi sunt in primul trimestru de sarcina cred ca e imposibil sa nu ma gandesc la ce va fi copilul meu in viata si cum ii voi influenta eu deciziile si drumul. Pentru ca e inevitabil sa nu i le influentez, prin ceea ce ii spun despre fiecare meserie in parte. Cred ca va trebui sa fim destul de obiectivi amandoi in privinta fiecarei optiuni, dar cu picioarele destul pe pamant astfel incat sa nu isi duca zilele de pe o zi pe alta.

Dar, e prea devreme sa ma gandesc la asta acum, nu? Mai bine ii dau prima lectie intrauterina despre ce inseamna 1 decembrie. Aah, si clar il voi indemna sa isi iubeasca tara!

Foto: romaniaole.wordpress.com