In cazul in care inca nu stiai, iti spunem ca Rebeca noastra este nascuta fix de 1 iunie. Anul acesta e prima ei aniversare si sunt curioasa care va fi atmosfera, tinand cont ca pe 1 iunie este, practic, ziua tuturor copiilor. Intr-un fel, e fain ca are parte de acest fast, de multe petreceri, activitati, jocuri si tot felul de oferte speciale de 1 iunie. Dar sa vedem cum ii va convinge pe ceilalti copii ca este ziua ei de nastere de drept. Altfel spus, ca pe 1 iunie ea este mai cu mot.

Imi aduc aminte cand imi povesteau diferiti oameni nascuti la aceasta data cat de dificil le-a fost sa le spuna copiilor ca e ziua lor pe 1 iunie. Tot timpul, ceilalti copii raspundeau cu acelasi text: ”Si a mea!”. Iar ei se bosumflau, pentru ca nu se puteau bucura de atentia pe care o primeau ceilalti copii la zilele lor de nastere. Cand era ziua de nastere a celorlalti copii, duceau bomboane la scoala si erau felicitati, fiind in centrul atentiei. Cand era ziua de nastere a lor, a celor nascuti pe 1 iunie, toti copiii erau felicitati si in centrul atentiei, iar acestia nu mai simteau acel fior special de unic sarbatorit.

Asa ca, sta in mainile noastre, in calitate de parinti, sa indreptam balanta si sa o facem pe Rebeca sa se simta speciala si unica sarbatorita. Poate ar trebui sa intreb personalitatile nascute pe 1 iunie cum a fost pentru ele!

Voi cunoasteti astfel de cazuri?

Foto: parents.com