Puneți-vă o cafea sau un pahar de prosecco rece și savurați poveștile astea de viață, din care avem toți de învățat!

Alanis Morissette

Alanis Nadine Morissette
1 iunie 1974, Ottawa, Canada

De câte ori nu ați cântat și voi „Ironic”, una dintre cele mai celebre piese semnate Alanis Morissette? E de departe, una dintre piesele mele de suflet, așa cum Alanis este una dintre artistele care au un loc aparte în inima mea.

Alanis a scris Hand in my pocket și Perfect în câte o oră. În 1996, când avea 21 ani, a câștigat premiul Grammy pentru cel mai bun album și a devenit cea mai tânără artistă care a câștigat acel premiu. Bine, asta până când a venit don`șoara Taylor Swift în 2010 și și-a revendicat titulatura, la cei 20 de ani ai săi.

Dar albumul era cât pe ce să nu existe, cel puțin nu în forma asta. În 1994, pe când lucra încă la album și compunea piesele, a fost tâlhărită. Hoțul i-a furat absolut tot, mai puțin hârtiile pe care erau scrise melodiile. Ironic?

Numită de Revista Rolling Stone „Queen of Alt-Rock Angst”, Alanis și-a dorit dintotdeauna trei copii. S-a chinuit ani de zile să rămână însărcinată, dar de cele mai multe ori pierdea sarcina. Însă nu s-a dat bătută. În prezent, are trei copii, așa cum și-a dorit și se bucură din plin de viața de mamă și de artistă. Spune adesea: „Vreau să merg prin viață, nu să fiu târâtă prin ea.”

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

 

Marilyn Monroe

Norma Jean Mortensen
1 iunie 1926, California, SUA – 4 august 1962

A rămas în istorie ca un sex simbol și ca o divă a secolului XX, dar Marilyn a avut o poveste de viață deloc „glamorous”. Pe când avea 9 ani, mama sa a fost închisă într-un spital de boli mentale, iar ea a fost dusă la orfelinat. Pe tot parcursul copilăriei sale, a avut 11 părinți adoptivi.

A fost căsătorită de 3 ori, iar prima dată s-a căsătorit la doar 16 ani. La 20, deja divorța. În 1950, a avut prima încercare de suicid, după ce Johnny Hyde, managerul și iubitul ei de la acea vreme a murit.

În 1953, devine primul star care ajunge pe coperta și pe posterul interior al revistei Playboy.

În 1954, se căsătorește cu Joe DiMaggio pentru opt luni. În 1956, se căsătorește pentru a treia oară, de data aceasta cu Arthur Miller. Rămâne însărcinată, dar pierde sarcina, lucru care o împinge din nou la suicid.

Ben Lyon, responsabilul cu găsirea talentelor la Fox Studios, i-a găsit numele de Marilyn, după una dintre actrițele de teatru din New York. Monroe și l-a ales singură, după numele bunicii sale. Pe 23 februarie 1956, și-a schimbat oficial numele și în acte.

Întârzia cu orele pe platou, ca o adevărată divă, iar când camera pornea, își uita instant replicile, pe motiv că are emoții în fața camerelor de filmat. Iubea la nebunie cărțile, iar la momentul în care a murit avea în bibliotecă peste 400 de cărți.

Truman Capote i-a propus să joace rolul lui Holly în Breakfast at Tiffany`s, dar mentorul său artistic a sfătuit-o să nu accepte. Încă o dovadă că nu toți mentorii iau automat și cele mai bune decizii pentru tine!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

 

Suzi Quatro

Susan Kay Quatro
3 iunie 1950, Michigan, SUA

Idolul lui Suzi a fost Elvis Presley. Era atât de înnebunită după el, încât se îmbrăca la fel și îi cânta piesele. Când Elvis a auzit-o cum cântă, a fost foarte impresionat și și-a pus oamenii să o sune și să aranjeze o întâlnire. Ați spune că Suzi a acceptat imediat, nu? Ei bine… nu! Suzi l-a refuzat pe Rege însuși, pe motiv că… nu era pregătită pentru o astfel de întâlnire. Se simțea fără valoare în fața lui și avea impresia că ar trebui să mai aștepte măcar un an. Dar ce să vezi… în anul următor, Elvis Presley a murit și Suzi nu a mai apucat să îl cunoască personal niciodată. Ei, ăsta e momentul acela de semnal de alarmă, în care nu mai amânați lucrurile și faceți azi ce aveți de făcut, pentru că… da, sunteți pregătiți, vă zic eu!

Suzi mai e numită și „Nașa rock-ului”, fiind prima femeie chitaristă care a devenit un mare star rock. La 14 ani, își formase deja propria trupă, Pleasure Seekers, și purta numai haine de piele. Primul ei single, Can the can, a ajuns imediat pe primul loc în topurile muzicale și de vânzări, urmându-i multe altele. Și pe bună dreptate, pentru că Suzi are rockul în sânge!

În 1976 s-a căsătorit cu chitaristul Len Tuckey, de care a divorțat în 1992. Un an mai târziu, s-a căsătorit cu Rainer Haas, un organizator de evenimente și concerte din Germania, cu care este căsătorită și în prezent.

Are 70 de ani, dar asta nu o împiedică să cânte în continuare, să susțină concerte, să aibă emisiuni radio și să înregistreze albume. Regina încă nu a părăsit clădirea!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

 

Nancy Sinatra

Nancy Sandra Sinatra
8 iunie 1940, New Jersey, SUA

E greu când ești fiica unui munte de talent precum Frank Sinatra. Dar Nancy, fiica cea mai mare dintre cei trei copii ai cântărețului, și-a luat cizmele ei celebre și a mers singură pe drumul succesului în carieră. Ce-i drept, au ajutat-o nu doar numele și talentul moștenit, dar și anii întregi de muncă din copilărie: 11 ani de pian, 8 ani de dans, 5 ani în teatru și câteva luni bune în tehnică vocală.

A jucat în numeroase filme și a avut chiar propriul show de televiziune, dar muzica a rămas marea ei pasiune, așa că s-a întors din nou la ea. A înregistrat coloana sonoră a filmului cu James Bond, You only live twice, după care a semnat mai multe piese în duet, printre care celebrele Something Stupid, cu tatăl ei și Summer Wine, cu Lee Hazlewood.

A fost căsătorită de două ori. De primul soț a divorțat, iar al doilea, cu care are doi copii, a murit de cancer. Prin anii 70, s-a retras o perioadă din viața muzicală, ca să se poată ocupa de familie, timp în care a scris și două cărți despre tatăl său. A revenit în muzică în 1995, când a făcut și un pictorial în revista Playboy. Avea 55 ani.

Continuă și azi să cânte și să înregistreze, chiar dacă are 80 de ani. Iar dacă preia modelul mamei sale, se pare că mai are pe puțin 2 decenii de trăit, pentru că mama sa a murit la venerabila vârstă de 101 ani, în 2018. These boots are made for walking and walking and walking…

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

 

Bonnie Tyler

Gaynor Hopkins Sullivan
8 iunie 1951, Skewen, Regatul Unit al Marii Britanii

Când aud piesele lui Bonnie Tyler, mi se ridică un pic părul pe mine. Nu pentru că i-aș contesta talentul muzical, ci pentru că i-am auzit piesele pe repeat de mult prea multe ori. Când mi-au cumpărat ai mei primul meu calculator, iar noi stocam muzica pe dischete și o ascultam cu Winamp, una dintre puținele artiste pe care o aveam în playlist era Bonnie Tyler. Și cum nu aveam acces pe atunci la muzică așa cum avem acum, dădeam Play, Replay și Loop la greu.

Dar hai să îi lăsăm un pic piesele acum și să îi ascultăm povestea. S-a născut într-o familie extrem de modestă. Tatăl ei era miner, iar mama era casnică. Locuia într-un apartament de patru camere, alături de părinții ei și cei 5 frați și surori. Erau protestanți, foarte religioși, iar prima ei apariție muzicală a avut loc într-o biserică.

A renunțat la școală și s-a angajat ca vânzătoare într-un aprozar, ca să poată să câștige bani. La 18 ani, după ce a participat din întâmplare la un concurs de talente și a câștigat locul al doilea, a început să se gândească la o posibilă carieră în muzică. A văzut un anunț într-un ziar, unde se căutau cântărețe în backing vocals și a reușit să ia audiția.

După o perioadă, și-a luat numele de scenă Sherene Davis și și-a format propria trupă de soul, Imagination. După ani de muncă, la 27 de ani gustă pentru prima dată celebritatea, așa cum o visa, atunci când lansează It`s a heartache, un single ce ajunge instant în topurile muzicale. Nah, nu cred că există om pe Planeta asta care să nu fi simțit vreodată în viața lui durerea aia în inimă…

Pe plan personal, e căsătorită din 1973 cu jucătorul olimpic de judo Robert Sullivan, o rudă a actriței Catherine Zeta-Jones. Nu au copii, deși s-au chinuit toată viața să devină părinți, dar au renunțat după o sarcină pierdută și câteva complicații medicale, când Bonnie avea 39 ani. În 2013, Tyler și-a lansat ultimul album, după care a făcut un „Turn around” și s-a retras cu soțul său din lumina reflectoarelor. În prezent, se ocupă de gestionarea unei ferme și de o afacere în imobiliare. Eclipsă totală!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

 

Faith Evans

Faith Renee Evans
10 iunie 1973, Florida, SUA

Despre Faith Evans știe toată lumea că a fost soția lui Notorius BIG, despre care am scris aici. Erau căsătoriți din 1994, dar în 1997, când a murit Biggie, erau certați și separați. Au avut o relație tumultoasă, considerată de mulți „cea mai controversată poveste de dragoste din istoria hip-hop-ului”.

Pe plan profesional, s-a bucurat de-a lungul anilor, cum bine știți, de o frumoasă carieră muzicală, cu numeroase nominalizări și premii câștigate. Ceea ce poate nu știați este că Faith Evans este și scriitoare, iar în 2009 a câștigat un premiu literar pentru cartea sa biografică, Keep the faith: A memoir. Mai joacă și în filme, iar când este acasă, îi place la nebunie să gătească.

După căsătoria cu Notorius BIG, s-a mai căsătorit încă de două ori și are în total 4 copii. În prezent, din 2018, este căsătorită cu muzicianul Stevie J, care îi este prieten de peste 25 de ani. Într-un interviu, Stevie J a declarat că inițial i-a fost teamă să înceapă o relație amoroasă cu Faith, pentru că o iubea enorm, prietenia lor era extrem de importantă pentru el și nu ar fi vrut nici în ruptul capului să o piardă pe Faith din viața lui. Dar nah, omul și-a păstrat speranța și acum lucrurile s-au așezat perfect pentru amândoi.

A început să cânte la doi ani, iar în liceu cânta deja în trupe de jazz. Când era în școală, Faith a fost una dintre cele mai bune eleve, câștigând nu doar concurs după concurs, ci și o bursă la universitate. A mers la facultate și a continuat să învețe… timp de un an, după care a renunțat, ca să se ocupe de cariera muzicală, dar și de fetița sa, pe care tocmai o născuse. A fost prima artistă care a semnat un contract cu Bad Boy Entertainment, casa de discuri a lui P. Diddy. Sau Puff Daddy. Sau cum s-o mai fi numind zilele astea domnul Sean.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

 

Sarah Connor

Sarah Terenzi
13 iunie 1980, Delmenhorst, Germania

Cu siguranță vă amintiți piesa „From Sarah with love”, acea baladă care a făcut furori la începutul anilor 2000! Și cu siguranță vă aduceți aminte și de Sarah Connor, artista care o cânta. Nu, nu tipa din Terminator.

Sarah s-a născut în Germania și era primul dintre cei șase copii ai unui scriitor și ai unui fotomodel. Bunicul său patern, născut în New Orleans, i-a insuflat dragostea pentru muzică și, cu precădere, pentru muzica soul. Așa a început Sarah să asculte în mod frecvent Aretha Franklin, Stevie Wonder, James Brown sau Marvin Gaye. La șase ani, intră într-un cor gospel, după care urmează o școală cu profil muzical.

Continuă să ia lecții de canto și după ce termină școala, iar ca să se poată întreține, se angajează pe un post de chelneriță. A câștigat o audiție și a cântat în backing vocals la concertul din Germania, care făcea parte din turneul mondial al lui Michael Jackson. Apoi, i-a cunoscut pe cei de la X-cell Records și pe mulți producători muzicali importanți și așa a început adevărata ei carieră muzicală.

A devenit primul artist solo care a avut patru clasări consecutive în topul hiturilor German Singles Chart, iar după succesul From Sarah with Love, a fost numită vocalista germană cu cel mai mare succes din anii 2000, înregistrând vânzări de peste 15 milioane de exemplare în întreaga lume.

Pe lângă muzică, este o activistă a drepturilor animalelor și membru de seamă în PETA. Este mama a patru copii și a fost căsătorită de două ori, de fiecare dată cu un muzician. De la Sarah, cu multă dragoste, înainte!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

 

Paula Abdul

Paula Julie Abdul
19 iunie 1962, California, SUA

Îmi aduc aminte cum stăteam „straight up” în fața televizorului în adolescență și o urmăream pe Paula Abdul, fascinată de mișcările ei de dans. Paula și-a început cariera ca dansatoare. Mai exact, ca majoretă într-o echipă de baschet, pe când avea 18 ani. La 15 ani, câștigase deja o bursă într-o tabără de dans, iar în 1980 apărea în musicalul Junior High School.

A fost descoperită de The Jacksons, care au remarcat-o la un meci de baschet și i-au propus să fie coregrafa lor. A fost pe cât de bucuroasă, pe atât de îngrozită că nu știa cum ar putea ea să le spună fraților Jackson cum să facă mișcările de dans. S-a descurcat excelent, devenind ulterior coregraf și pentru Janet Jackson.

S-a descurcat excelent și pe plan muzical, câștigând premii și vânzând milioane de exemplare ale albumelor sale ajunse imediat pe locul 1. Însă, pe cât de repede a cunoscut succesul, pe atât de repede l-a pierdut, lucru care a adus-o în niște stări destul de depresive. Nici pe plan personal lucrurile nu au stat prea bine. A fost căsătorită timp de doi ani cu actorul Emilio Estevez și timp de încă doi ani cu creatorul de modă Brad Beckerman. Nah, nu chiar toți opușii se atrag!

A revenit în forță în anii 2000, când a devenit jurat la American Idol, după care a revenit la muzică și dans. În prezent, se bucură de lumina reflectoarelor și a spectacolelor din Las Vegas, dar și a turneului mondial pe care l-a început anul trecut. Și trebuie să vă spun că arată foarte-foarte bine la cei 58 de ani ai săi! O lăsăm pe Paula să danseze și noi facem un „Rush, rush” mai departe!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

 

Cyndi Lauper

Cynthia Ann Stephanie Lauper
22 iunie 1953, New York, SUA

Cyndi a crescut în Queens, ascultând muzica celor de la The Beatles, Ella Fitzgerald, Judy Garland și Billie Holliday. La 12 ani, a primit cadou de la sora sa o chitară, așa că a început să cânte și să compună piese. Să mai spuneți că nu e important cadoul potrivit!

Părinții săi divorțaseră, iar mama sa se recăsătorise cu un bărbat abuziv, așa că Cyndi a făcut tot ce a putut ca să se revolte. Și-a luat un alt nume, și-a vopsit părul în multe culori și a făcut tot ce se putea face ca să fie exmatriculată. La 17 ani, sătulă de acel stil de viață, a plecat de acasă. A stat două săptămâni în pădure cu câinele ei, după care s-a dus în Canada și s-a înscris la un curs de artă. Ca să se poată întreține, a avut diverse joburi mărunte, după care s-a angajat ca backing vocals în mai multe trupe.

În 1977, și-a pierdut vocea, iar medicii i-au spus că nu va mai putea cânta niciodată. A făcut un an de pauză, ca să își poată reveni și nu s-a lăsat până ce nu a cântat din nou. „Spune-mi că nu pot și uită-te la mine cum fac fix asta!”.

A fost prima artistă care a avut 4 hituri pe albumul de debut. Și sunt sigură că le știți prea bine: Girls just want to have fun, Time after time, She Bop și All through the night. După ele, au urmat multe alte și nu mai e nevoie să spun câte premii a câștigat de-a lungul timpului și câte albume a scos.

Cyndi este una dintre cele mai active susținătoare ale drepturilor LGBT, iar piesa ei, True Colors, a devenit un imn LGBT.

Este căsătorită din 1991 cu actorul David Thornton și au împreună un băiat de 22 de ani, care a luat, la fel ca mama sa, drumul muzicii. Pentru că și băieților le place să se distreze, nu?

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

 

Lana del Rey

Elizabeth Woolridge Grant
21 iunie 1985, New York, SUA

Cea mai tânără sărbătorită din lista noastră de azi este, probabil, și cea mai anxioasă dintre toate. A avut o copilărie destul de sobră, cu părinți axați pe carierele lor, așa că Lana s-a concentrat pe… alcool. Părinții au trimis-o la unchiul său, care s-a asigurat că merge la liceu și i-a plătit toate cheltuielile. Dar nu a putut să îi cumpere și prieteni. Lana era extrem de singuratică și avea multe gânduri legate de moarte.

După ce a absolvit liceul, a petrecut un an alături de unchiul și mătușa ei, iar unchiul său i-a mai dăruit ceva: lecții de chitară și pasiunea pentru muzică. Și-a dat seama că poate să compună milioane de cântece cu acele șase corzi, așa că a continuat să cânte și să compună.

A continuat să cânte, inclusiv prin baruri, dar s-a înscris și la facultate, unde a studiat filosofia și metafizica. Succesul muzical a venit după 2011, iar muzica sa a fost remarcată și apreciată pentru sunetul cinematic. Lana del Rey a fost numită „self-styled gangsta Nancy Sinatra”, „Lolita lost in the hood”, „a torch singer of the internet era” și „the anti-Gaga.” Recunosc că nu m-a atras niciodată Lana del Rey, dar aș putea să o ascult încontinuu pe următoarea sărbătorită de pe listă.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

 

Carly Simon

Carly Elisabeth Simon
25 iunie 1945, New York, SUA

Tatăl ei era pianist de muzică clasică. Mama ei era cântăreață și activistă a drepturilor omului. La 7 ani, a fost abuzată sexual de un prieten de familie. A trăit o adevărată traumă. Și-a proiectat o cu totul altă imagine despre sex și a devenit bâlbâită din cauza traumei. Pentru că nu se mai putea exprima coerent prin vorbire, a început să scrie și să compună muzică.

Și-a început cariera muzicală într-o trupă cu sora ei, după care a ales să continue singură. A scos piese bune, a primit nominalizări, dar cel mai mare succes l-a avut în 1973, când a lansat piesa „You`re so vain”, care a rămas pe primul loc timp de 5 săptămâni consecutive. Nici până în ziua de azi nu s-a dezvăluit misterul versului „You probably think this song is about you”.

Odată, pe când era la psiholog, i-a zis acestuia că se culcase noaptea trecută cu Warren Beatty. Psihologul a rămas șocat, nu pentru că l-ar fi jenat discuția despre sex, ci pentru că mai avusese în acea zi o pacientă care îi zisese că se culcase și ea cu Warren Beatty.

A fost căsătorită de două ori. Prima dată cu un muzician, a doua oară cu un scriitor. Pe ambii ei foști soți îi cheamă James. Nu știm dacă a mai avut și iubiți cu numele James. Atunci ar fi putut compune lejer o melodie de genul „You`re so vain, James”. Iar misterul ar fi fost: care dintre ei?

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

 

Nicole Scherzinger

Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger
28 iunie 1978, Hawaii, SUA

Ați terminat să-i citiți numele real? Ok, acum putem începe! „Păpușa” Nicole și-a început cariera muzicală în tinerețe, când a câștigat concursul Popstars. În urma lui, a intrat într-o trupă care se chema Eden`s Crush și care i-a fost un bun antrenament până a devenit solista trupei Pussycat Dolls. Nah, ca în viață: trebuie să se prăbușească un pic Edenul, până să ajungi păpușă.

O vedeți voi toată sexy și încrezătoare, dar să știți că Nicole a fost timidă mai toată viața ei. Provine dintr-o familie religioasă și strictă, iar când a văzut prima dată costumația pe care trebuia să o poarte în Pussycat Dolls a tras un țipăt de frică și de uimire. Acum, este în mai toate topurile cu cele mai sexy artiste din lume.

Tot cu timiditate a avut un mare „crush” toată viața ei – Johnny Depp. Și la fel ca celebrul actor, știe și ea să cânte rock. Așa că a înregistrat piese rock cu prietenii lui Johnny Depp, Slash și Alice Cooper. Uuuh, asta da „House of fire”!

Este implicată în multe proiecte, pe lângă viața de cântăreață și dansatoare. Filantropia este ceva ce face în mod natural, este o mare susținătoare a drepturilor LGBT și le vorbește tinerelor despre încredere și sănătate, după o experiență de 8 ani în care s-a luptat și a învins bulimia.

Stă departe de conflicte, e foarte muncitoare, nu îi place să judece și declară că preferă să rămână „classy”. Classy is the best, baby!

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

Ei, cum vi s-au părut poveștile din luna iunie? Și mai ales… ce ați învățat din ele?