De unde mi-a venit ideea?

Văd la Teodora pe Facebook că iar e Caravană Lidl prin țară. Și mă întreb, ca orice om normal care e fan Lidl (bine, și blogger), dacă binevoiește să ajungă și prin dulcele târg al Ieșilor. Îmi pun degetele pe tastatură și încep să caut informații. Și ce să vezi?! Caravana Lidl „Bucătar din plăcere” urma să vină pe 5 și 6 august la Iași. Mai erau câteva zile până atunci! Dar asta nu înseamnă că nu e nimic posibil, așa că m-am pus pe organizat! Eu, care organizez evenimente de atâția ani și care zic tot timpul că nu organizez nimic pe ultima sută de metri, fie ce-o fi! Dar mi-e prea drag Lidl și toți oamenii de acolo, așa că, nah…

Vorbesc cu agenția, care vorbește cu cealaltă agenție, care vorbește cu brandul și, gata, facem concurs de gătit între bloggeri. Nu, nu între bloggeri de food, ci între bloggeri generaliști care fac de obicei spectacol în bucătărie, așa cum era și sloganul Caravanei. Iar eu după ce îmi torn un pahar de vin și dau drumul la muzică… să vezi atunci spectacol în bucătărie!

Buuun! Strâng bloggerii disponibili și doritori și, uite așa, ies la număr șase bloggerițe una și una: Irina Nichifiriuc, Roxana Ichim, Bianca Ionel, Diana Lupu, Alexandra Arva și, cu voia voastră, subsemnata. Noi urma să gătim, iar preparatele trebuiau jurizate de Chef Florin Dumitrescu. Ce-i drept, am râs toate isteric și ne-a părut rău de bietul om că va trebui să guste din preparatele noastre, dar nah, facem spectacol în bucătărie, nu?

Vineri ne-au întrebat cei de la agenție ce gătim, ca să ne pregătească ingredientele. M-am uitat în stânga, m-am uitat în dreapta și am făcut fața aia care zicea: „Stai… trebuie să hotărâm noi ce gătim?! Noi?! Acum?! Stai că nu m-am gândit până acolo!”. Așa că m-am consultat cu fetele și ăla a fost momentul în care am hotărât să ne unim forțele și să facem echipe de câte două. Am încropit noi niște rețete, am transmis lista și am așteptat nerăbdătoare ziua de duminică, atunci când aveam să gătim în fața lui Chef Florin Dumitrescu. Pardon, să facem spectacol în bucătărie!

Duminica în… familia Lidl

Pe o temperatură mult prea mare ca să respiri, darămite să gătești, ne-am instalat frumos (a se citi fără aer) în fața caravanei și am așteptat startul. M-am echipat corespunzător cu cerceii mei cu cratiță și ochiuri, așa că eram pregătită! Am avut parte de cea mai faină primire din partea  întregii echipe de organizare, niște oameni pe cât de profesioniști, pe atât de umani și de simpatici.

L-am cunoscut pe celebrul chef Florin Dumitrescu, pe simpaticul actor Andrei Aradits și pe Chef Alex, creatorul bunătățurilor Lidl, un bucătar excelent și un om de milioane. Ne-am apucat noi de preparat ce aveam de făcut pe acolo, iar eu, ca de obicei, am turnat câte un pahar de vin, că parcă nu iese mâncarea bună, dacă nu savurezi și un pahar de vin alături. Apoi am început să fac fotografii, să fac live-uri, să beau vin, să vorbesc cu oamenii, adică fix ce fac și la mine în bucătărie. Deh, o aveam în echipă pe Irina, așa că toată baza în ea! Nu de alta, dar nu aș fi vrut să îi stric rețetele, mai ales că gătea rețeta preferată a băiețelului ei, care era și el pe acolo.

La un moment dat, a început să bată vântul, de zici că era pus vreun ventilator care să ne fluture părul și să ieșim bine în poze. Dar nu! Nu, dom`le! Intru și eu o dată în bucătărie și atunci începe furtuna! Da, știu! O să spuneți că de asta s-a pornit furtuna, că am intrat eu acolo! Dar jur că nu aveam de gând să fac mare dezastru și să le stric oamenilor evenimentul atât de fain.

Și de la un picuț de vânt și câțiva stropi de ploaie ici-colea, s-a dezlănțuit nebunia, cu fulgere, cu tunete, cu gheață, cu ploaie torențială și super-vânt. Eram toți uzi până la piele, dar asta nu ne-a oprit să facem spectacol în bucătărie în continuare. Nu am mai putut termina preparatele, evident, însă am socializat, am cântat și am gustat din bunătățurile preparate de Chef Alex (nu, nu e întâmplător că de fiecare dată când zic „bunătățuri” zic și „Chef Alex”). Chiar că a fost o seară memorabilă și un eveniment de pus la cutia cu amintiri dragi.

Meriți să fii surprins!

În altă ordine de idei, să știți că mai aveți o șansă să prindeți Caravana Lidl anul acesta, dacă sunteți între 14 și 15 august la Mangalia sau între 26 și 27 august la București și, evident, dacă nu e furtună! Și vă recomand să mergeți, pentru că e combinația ideală dintre gătit și spectacol, atât pentru familii, cât și pentru toți cei pasionați de lucrurile bune de la Lidl. Vor fi demonstrații de gătit, workshopuri de fitness și alimentație sănătoasă, karaoke, ateliere pentru copii, concursuri, momente de umor, jocuri interactive, concurs atractiv cu premii de la Lidl Tour, plus un concert-surpriză, pe care noi nu am mai apucat să îl prindem. Dar am făcut noi spectacolul nostru, așa că a ieșit totul cu zâmbete la final! Și mă bucur că sloganul Lidl „Meriți să fii surprins” merge mână în mână nu doar cu seara de duminică, ci și cu vorba mea de suflet, pe care o zic eu tot timpul – „Lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum te aștepți să fie. Uneori, ele sunt chiar mai bune!”.

Acestea fiind zise, eu îi mai aștept pe cei de la Lidl în campaniile cu bloggerii ieșeni, și pe soare, și pe furtună, pentru că noi suntem aici tot timpul cu zâmbetele pe buze, cu inimile deschise și cu tocătoarele pregătite (ca să nu zic cu cuțitele în mâini, că parcă nu e tocmai primitor). Gata, vă las, că Rebeca iar vrea bomboane de alea mici și bune de la Lidl!

Info Lidl: Site | Facebook