Un anunț sponsorizat pe Facebook mă anunța zilele trecute că s-a deschis în Iași o farmacie cu produse și servicii exclusiv pentru îngrijirea copiilor. ”Cum? O farmacie în care să nu mă mai lovesc de cozile cu bătrânei sau de adulți răciți? O farmacie cu reduceri speciale doar pentru copilul meu? O farmacie veselă și primitoare, în care și eu și copilul meu să ne simțim bine?”. Am zis că trebuie să investighez neapărat despre ce e vorba și exact asta am și făcut. Am stat de vorbă cu reprezentanții Medikon Baby și am aflat o mulțime de informații utile pentru toți părinții din Iași, informații pe care le împărtășesc cu voi în interviul de mai jos:

O comunitate de parenting, ateliere pentru parinti si un concept store dedicat ingrijirii copiilor

Blog de Părinți: De ce o farmacie doar pentru îngrijirea copiilor?

Medikon Baby: Multe momente frumoase îi așteaptă pe părinți, dar și multe provocări atunci când în viața lor apare un copil. Este o lume cu totul nouă, pentru care nu se vor simți niciodată suficient de pregătiți. Însă, dragostea părinților încă din primele clipe de viață, alături de grija ce îi poartă, îl pregătesc pe micuț pentru un mare viitor.

Din acest motiv, părinții au nevoie de cineva care să-i înțeleagă și să-i susțină în noua lor călătorie în care tocmai au pornit și din acest motiv am creat acest concept store dedicat special îngrijirii copiilor, ce îi ajută să își crească copiii mari.

În același timp, Medikon Baby pune la dispoziție, pe lângă produsele speciale pentru copii, și game de produse ce vin în ajutor și părinților.

Blog de Părinți: Cum a luat naștere conceptul Medikon Baby și ce presupune el mai exact?

Medikon Baby: Noul concept store Medikon BABY este acel loc în care părinții pot găsi produse ce îi ajută să își crească copiii mari, frumoși, cuminți, sănătoși și fericiți.

Medikon Baby a luat naștere din dragostea pentru cei mici, din grija față de aceștia și față de părinții ce au nevoie de sprijin acum la început de drum.

Pregătim și ceva în plus pentru părinții grijulii: vom organiza ateliere de parenting, nutriție sau sănătate, cu invitați doctori pediatri, psihologi, specialiști în nutriție. Medikon BABY știe cât e de important timpul petrecut împreună. Din acest motiv am creat aceste locuri de joacă, într-un cadru sigur și vesel. Copiii pot crește mari jucându-se, iar părinții pot discuta cu alți părinți și doctori specialiști, în cadrul celei mai noi comunități de parenting ieșene.

Practic, încercăm să punem împreună bazele unei comunități de părinți, care să aducă împreună specialiști din diverse domenii ce se preocupă de sănătatea copiilor și părinți ce acordă atenție specială creșterii micuților lor și care vor să fie tot timpul informați și precauți.

Produse diversificate, offline si online

Blog de Părinți: Ce produse pot găsi părinții și copiii la Medikon Baby?
Medikon Baby: Medikon BABY vine în Iași cu o gamă largă de produse exclusive ce se concentrează numai pe tot ce este natural în creșterea copiilor, create la standarde biodinamice și organice, în conformitate cu reglementările UE. Fiecare dintre alimentele găsite aici conțin ingrediente sănătoase, nemodificate genetic, nu folosesc arome artificiale, coloranți, conservanți sau zahăr rafinat.

Astfel, găsim: gama de produse BIO – sucuri organice, piureuri organice pentru bebeluși, cereale, formule de lapte pentru bebelușii cu nevoi speciale (diverse patologii, cum ar fi intoleranța la lactoză). Pentru bebelușii cu intolerență la gluten găsim și o gamă specială de produse de hrană. De asemenea, găsiți în farmacie și produse speciale ce țin de igienă: detergenți, produse antibacteriene, dezinfectante pentru suprafețele cu care bebelușul intră în contact și multe altele.

Datorită proiectului pe care-l avem în parteneriat cu echipa BIOREZEPTUR, vom aduce constant în farmacie produse și furnizori noi din game precum: alimente pentru copii și alte categorii speciale de consumatori, produse fitoterapeutice, cosmetice și produse de igienă. Datorită prietenilor de la BIOREZEPTUR veți găsi în farmacie și mapa bebelușului, un kit cu tot ce aveți nevoie să știți despre nevoile de hrană ale copiilor încă din primele luni de viață.

În același timp, Medikon Baby pune la dispoziție pe lângă produsele speciale pentru copii și game de produse ce vin în ajutor și părinților: gama de dermato-cosmetice testate dermatologic (șampoane, creme, uleiuri de duș etc), gama de produse de tehnică medicală (tot ce ține de ortopedie) și produse specializate pentru igienă orală.

O categorie specială de produse pe care o veți găsi aici are în vedere terapiile alternative, cum ar fi gemoterapia, terapia florală-Bach, homeoterapie și multe altele.

Blog de Părinți: Medikon Baby există doar în Iași? Veți deschide și în alte cartiere?

Medikon Baby: Medikon Baby este primul concept store de acest gen, cu sediul în Iași, Str. Vasile Lupu, nr. 55 (în fața Spitalului pentru Copii Sf. Maria).

Produsele și ofertele noastre grijulii mai pot fi găsite și în alte 6 farmacii Medikon din Iași și Târgu Frumos: Medikon Tătărași (în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Sf. Maria), Medikon Casa Cărții, Medikon Alexandru, Medikon Podu-Roș, Medikon Galerii Ștefan cel Mare (în incinta Policlinicii Providența) și Medikon Târgu Frumos (pe Str. Ecaterina Teodoroiu).

Blog de Părinți: Vor avea părinții posibilitatea de a cumpăra și online de pe Medikon Baby?
Medikon Baby: Bineînțeles. Pregătim pentru perioada următoare și un magazin online, tocmai pentru că părinți din mai multe zone alte țării ne-au scris deja că ar avea nevoie de acest lucru.

Medikon Baby vine la tine in cartier

Blog de Părinți: Ce activități mai pregătiți în perioada următoare pentru părinți și copii? ”Medikon Baby vine la tine în cartier” va trece prin toate cartierele?

Medikon Baby: ”Medikon Baby vine la tine în cartier” sunt niște activități simpatice pentru copii și părinți ce se vor desfășura pe o perioadă de 4 weekend-uri, în mai multe parcuri ieșene. Practic, în fiecare sâmbătă și duminică ne găsiți alături de personaje de poveste, de la ora 15:00 la 17:00 în diverse spații din Iași. Primul weekend (19-20 septembrie 2015) este dedicat cartierului Tătărași, astfel încât, sâmbătă ne vedem pe Esplanada Oancea, iar duminică în parcul mare Tătărași (de pe Str. Ciurchi).

Urmează să fim prezenți și în: Parcul Copou, Parcul Expoziției, Parcul Voievozilor din cartierul Alexandru, Piața Unirii și pe bulevardul Ștefan cel Mare, Parcul din cartierul Nicolina de la Poștă și în zona Poștă Podu-Roș.

Vă pregătim concursuri cu premii pentru copii și părinți, și multe surprize.

Cum are Medikon Baby grija si de parinti

Blog de Părinți: Ce beneficii au părinții dacă fac cumpărături specifice doar de la Medikon Baby? Ce promoții speciale sau programe de fidelitate aveți pentru părinți?
Medikon Baby: Cum noi încercăm să creăm această comunitate pentru părinți, cei ce vin la evenimentele noastre și sunt clienți fideli vor fi primii care vor afla de ofertele noastre și de ultimele noutăți cu privire la produse speciale și branduri pe care le aducem nou în farmacie.

În funcție de nevoile lor, vom crea și programe de fidelitate specifice. Mai întâi e important pentru noi să îi și cunoaștem și să vedem în ce domenii ar avea nevoie de sfaturi specializate și ce produse în plus ar mai avea nevoie să aducem.

În farmaciile Medikon mai sus menționate, cumpărătorii pot găsi un talon pe care îl pot completa în acest sens, care trebuie depus într-o urnă, urmând ca la finalul fiecărei luni să câștige prin tragere la sorți premii speciale pentru îngrijirea copiilor: un nebulizator Dr. Life și o cremă Klorane Baby, o periuță electrică PHILIPS, un termometru electric Thermoval Dou Scan Hartmann.

De menționat ar fi că odată cu ocazia lansării, clienții Medikon Baby vor beneficia de 10% reducere la prețurile de la raft (de întrebat farmacistul).

Ținem să menționăm o ofertă specială pe care o avem momentan și care este de ajutor pentru părinți: la cumpărături de 100 de Ron, primesc cadou o cremă Infant Uno pentru micuțul lor (valoarea cadoului e de 21 Ron).

Blog de Părinți: Unde vă pot găsi părinții din Iași și în ce intervale orare?
Medikon Baby: Părinții pot găsi Medikon Baby în Tătărași, în fața Spitalului pentru Copii Sf. Maria, de luni până vineri de la 8:00 la 20:00 și în weekend de la 8:00 la 15:00. Suntem și online, pe pagina de Facebook Medikon.

Să crești mare

Am sperat ca prin acest proiect să creăm un spațiu luminos, delicat și prietenos, atât pentru părinți, cât și pentru copii. Rezultatul ne-a depășit așteptările. Astfel, a luat naștere Medikon Baby, acel loc în care părinții pot găsi produse ce îi ajută să își crească copiii mari, frumoși, cuminți, sănătoși și fericiți” – Carmen Popa, Farmacist-Primar și initiator proiect.