Stăteam în weekend în pat cu fiică-mea și ne uitam ca fetele la desene animate. Și povesteam noi acolo despre ce se întâmplă cu personajele, ce e ăla, ce e ălălalt, cum e îmbrăcat, ce face personajul, de ce face, care e lecția și tot așa. Și deodată vin reclamele la jucării Fisher Price! Și atunci să vezi comentarii pe noi două! Se auzea numai ”Wow” de la amândouă.

Adevărul e că sunt singurele reclame la care îmi place să mă uit în totalitate. Modul în care sunt făcute spoturile și, evident, jucăriile în sine, mă fac să visez la lumea plină de jucării pe care mi-am dorit-o și eu atunci când eram copil. Pe vremea mea nu existau asemenea jucării, nici ca număr, nici ca utilitate sau ca frumusețe. Iar acum, ți-e mai mare dragul să te uiți la ele și să te bucuri de momente frumoase de joacă alături de copilul tău… și de copilul din tine. Pentru că sunt jocuri interactive și educative, care stimulează creativitatea copiilor și care te ajută să găsești tot felul de activități pe care să le faceți împreună.

Azi dimineață am văzut pe Facebook o reclamă de la Best Kids cu aceleași jucării din frumoasele reclame, de parcă mi-ar fi ghicit gândurile și dorințele. Așa că mi-am petrecut câteva minute la cafea uitându-mă la jucării și la alte produse drăgălașe pentru copii, gândindu-mă ce e potrivit pentru Rebeca și ce e numai bun pentru bebelușii prietenelor mele.

Bucuria aceea de a primi o nouă jucărie, aprecierea de care dă dovadă și povestea din spatele relației cu fiecare jucărie, ei bine, acestea sunt acele lucruri de neprețuit care te fac să zâmbești și să te bucuri de ce copil minunat ai. Pentru că, așa cum spuneam și în celălalt articol de azi, ar trebui să ne învățăm copiii să aprecieze și să iubească jucăriile, nu puterea de a le avea oricând, oricum și oricâte.

Jucăriile dezvoltă creativitatea copiilor și întăresc relația dintre părinte și copil. Jucăriile îi permit copilului să se dezvolte armonios și să învețe să aibă grijă de lucrurile sale. Jucăriile sunt acele lucruri minunate care ar trebui să existe în casa oricărui copil și care ar trebui să aducă un zâmbet pe chipul tuturor copiilor. Și de ce nu, pe chipul tuturor adulților care nu au uitat încă bucuria și emoția copilăriei!

Hai să umplem lumea cu jucării frumoase și zâmbete largi!

Foto: fisher-price.com