Când eram copil nu aveam bicicletă. Nu am știut niciodată să merg pe bicicletă sau poate nu am avut la acea vreme suficientă încredere în mine să pedalez. Dacă era să aleg, mergeam din start pe tricicletă, pentru că cele trei roți în loc de două îmi dădeau un oarecare sentiment de siguranță. Poate măcar de ar fi existat pe atunci tehnologii avansate și trotinete electrice cumt sunt cele de aici, aș fi avut o șansă la copilărie cu încredere pe roți!

Însă, mi-a fost tot timpul frică să nu cad! De parcă dacă aș fi căzut de pe bicicletă, trotinetă sau orice alt mijloc de transport similar, ar fi venit sfârșitul lumii. Probabil era un sentiment normal de teamă pentru un copil fără prea mare încredere în el, care știa că nu poate și că, dacă cumva reușește, trebuie să aibă grijă să nu carecumva să cadă. Încă nu mi-e clar nici acum dacă nu trebuia să cad ca să nu mă lovesc sau ca să nu îmi murdăresc hainele…

Mă uit acum la Rebeca și la încrederea pe care o are atunci când se urcă pe tricicletă, bicicletă sau trotinetă. Nu are pic de teamă! Urcă, pedalează, se mișcă, se bucură de copilărie! Și chiar de cade, se ridică, se scutură și o ia de la capăt cu zâmbetul pe buze, fără a face o tragedie din asta. Așa că e inevitabil să nu mă uit la ea cu mândrie și, totodată, cu acea dorință de a fi fost și eu la fel în copilăria mea.

Asta e o dovadă clară cât de mult contează atunci când îți impulsiozeni copilul, când îi spui că ai încredere în el și că poate! Pentru că încrederea ta în copilul tău îi dă aripi, îl face mai încrezător în puterile sale, îl face mai hotărât în toate acțiunile sale!

Încrederea pe care Rebeca o are în ea și în puterile ei e molipsitoare! Încrederea ei îmi dă și mie încredere, așa cum fericirea ei mă face și pe mine fericită! Mai că m-aș urca alături de ea pe o bicicletă și am porni în aventură! Bine, în ziua de azi și în viitor în general, evoluția tehnologiei face ca treburile să se schimbă un pic, așa că ar trebui să spun, probabil, „Mai că m-aș urca alături de ea pe un hooverboard ca ăsta și am porni într-o mare aventură!”.

Indiferent pe ce urcăm și pornim la drum, important e să o facem împreună și, mai ales, cu încredere în forțele proprii! Tehnologia de azi ne garantează și partea de siguranță, deci, nouă nu ne mai rămâne decât să avem încredere în noi și în copiii noștri!

Foto: fractuslearning.com