Îmi aduc aminte cu mare drag de perioada copilăriei mele și de jocurile cu ai mei. Pe atunci nu prea erau opțiuni de petrecere a timpului liber în oraș pentru cei mici, cum sunt acum nenumăratele spații de joacă pentru copii. Însă, aveam ceva mult mai frumos: jocuri educative. Și mă jucam împreună cu ai mei și de abia așteptam să vină de la serviciu, să ne adunăm în jurul mesei și să ne amuzăm împreună.

Sunt amintiri pe care le păstrez și acum în suflet cu zâmbetul pe buze, pentru că în acele momente timpul stătea pe loc. Nu mai existau griji, nu ne stătea nimic în cale. Eram doar noi trei și o mare poftă de viață. Era ceea ce numim astăzi ”timp de calitate” și tare bine mai era!

Când am rămas însărcinată nu m-am putut abține să nu cumpăr niște jocuri educative, chiar dacă știam că va trebui să mai aștept ceva vreme până când voi putea juca împreună cu Rebeca mea. Iar acum, când pot să fac asta, am zâmbetul pe față cât casa și mă bucur de fiecare clipă petrecută cu ea.

Jocurile educative ne permit nu doar să învățăm împreună, să descoperim lumea, să deprindem abilități, ci și să ne întărim legătura dintre mamă și fiică. E mai mult decât învățare. E învățare armonioasă prin joacă și iubire necondiționată.

Jocurile educative sunt perfecte atunci când vremea de afară nu este tocmai cea mai plăcută și mai prietenoasă și ești forțat să stai în casă. Dar statul ăsta în casă se poate transforma în super timp de calitate petrecut cu cei mici, în timp menit să îți facă copilul să râdă, să se bucure și să fie mândru că ești părintele său.

Și partea și mai bună, pe lângă toate cele menționate mai sus, e că te relaxezi și te deconectezi și tu atât de tare de toate gândurile și taskurile, încât îți dorești să faci asta zilnic. De multe ori mă trezesc că stau în fața laptopului, muncind și rezolvând din treburi, și că vreau să las deodată totul la o parte și să mă duc să mă joc cu fiică-mea. Și știu că pe măsură ce trece timpul și ea crește vom putea juca tot felul de jocuri educative și vom face împreună tot felul de activități interactive, care ne vor uni și care îi vor dezvolta gândirea și creativitatea.

Așa că, dragi părinți, în loc să vă lăsați copilul la televizor sau la tabletă cât vă rezolvați voi treburile, mai bine îl provocați să facă ceva mai educativ, mai creativ, mai stimulativ. Iar provocarea poate fi și pentru voi, și anume aceea de a lăsa treaba și de a vă juca cu propriul copil. Până atunci eu intru pe Noriel să mai descopăr și să mai cumpăr câteva jocuri educative!

Foto: imggood.com