Chiar dacă anul nu s-a încheiat, zic să las aici o listă cu titluri de cărți care mi-au rămas în suflet, din cele 70 pe care le-am citit în 2016. Am citit cel mai mult beletristică și, practic, din asta e compusă și lista mea din acest an. Las la o parte biografiile, cărțile de business, de parenting și de dezvoltare personală care mi-au trecut prin mână în 2016 și mă concentrez pe literatura care m-a făcut să trăiesc cele mai frumoase emoții.

Nu pot să fac un top, pentru că fiecare lectură mi-a adus ceva diferit, însă pot trece pe primul loc cea care mi-a plăcut cel mai mult dintre toate în 2016. Iată lista mea cu cele 15 cărți perferate anul acesta:

1. Croitoreasa de la Dachau, de Mary Chamberlain
2. Parfumul, de Patrick Suskind
3. Clopotul de sticlă, de Sylvia Plath
4. Fata cu cercel de perlă, de Tracy Chevalier
5. Rebecca, de Daphne de Murrier
6. Lady de Winter, de Susan Hill
7. Iubire vinovată, de Nancy Woodruff
8. Soția tăcută, de A.S.A. Harrison
9. Prietenul nevăzut, de Cecelia Ahern
10. Onoare, de Elif Shafak
11. Femeile care au renunțat la bărbați, de Karine Lambert
12. Confidentul, de Helene Gremilton
13. Agnes Grey, de Anne Bronte
14. Cartea viitorului, de Cecelia Ahern
15. Eu sunt Malala, de Malala Yousafzai

A fost un an frumos, cu multe cărți surprinzătoare, cu mulți autori pe care i-am descoperit cu drag, cu multe lecturi care mi-au rămas în suflet și pe care de abia aștept să le recitesc. M-am bucurat de fiecare dată când recenziile mele au fost citite de sute sau mii de oameni, dar, mai ales, m-am bucurat enorm când oamenii și-au cumpărat cărțile pe baza recomandărilor mele și mi-au trimis mesaje cu mulțumiri.

Vă mulțumesc și eu că m-ați citit în 2016 și vă aștept cu drag în clubul nostru de lectură cu noi titluri atractive și în 2017! Mulțumiri cu drag merg și către prietenii mei de la Libris, de unde vin toate aceste cărți minunate!

Spor la lectură să avem!

Foto: shutterstock.com